Nieuws

 • Een dag training (en taart..)


  Een dag training (en taart..)                                                                                             

 • Who and why? Emma Voerman


  Who and why? Emma Voerman.  Een keer in de maand plaatsen we een interview met een klant en vragen we wat de reden is waarom zij bij ons aangesloten zijn. Vandaag stel ik jullie graag voor aan Emma Voerman. 

 • Weekje trainingskamp


  Weekje trainingskamp..    Zo noem ik het maar even. Deze week was het namelijk de week van de trainingen.                                                                                                                                                                               

 • We zijn blij!


  Gisteravond was het zover, het Yuki gala 2018. Met een aantal nominaties op zak, waaronder Miss Yuki, schoven we (in prachtige avondkleding) aan tafel om 18.30 uur. 

 • Who and why? Geertje Grabijn


  Who and why? Een keer in de maand plaatsen we een interview met een klant en vragen we wat de reden is waarom zij bij ons aangesloten zijn. Vandaag stel ik jullie graag voor aan Geertje Grabijn. Ze zal een aantal vragen beantwoorden over wat ze doet en hoe ze de samenwerking ervaart.

 • Cadeautjes!


  Soms krijg ik cadeautjes van klanten. Dit keer waren Yuki en Yorshi er ook erg blij mee!

 • Het is in zicht: de uitreiking van de Yuki awards!


  Het is inmiddels september en dat betekent aftellen naar de uitreiking van de Yuki awards. Met OAMKB zijn we genomineerd voor drie awards: Fast Growing, Customer Intimacy en Operational Excellence. Persoonlijk ben ik ook nog eens genomineerd voor de Miss Yuki award! Hierbij gaat het om ambassadeurschap voor Yuki.  

 • Leuke huisdieren!


  Tijdens mijn werk kom ik niet alleen hele leuke mensen maar ook leuke huisdieren tegen! Ik vind het altijd wel gezelligšŸ˜Š  

 • Voorstelronde: Tessa


  Elke maand zullen we een persoonlijk verhaal plaatsen van een medewerker uit jouw virtuele team. We werken op afstand voor je maar zijn eigenlijk wel samen een team.  Vandaag stel ik jullie graag voor aan Tessa Schilling    

 • Een handig Ć©n praktisch kunstwerk


  Wij hebben bij ons bedrijfsfeest dit mooie kunstwerk ontvangen welke op verzoek is gemaakt. Het idee hierachter is dat we onze klanten hierop bij gaan plaatsen. Als we dan door het land rijden kunnen we vooraf kijken of er in de buurt nog andere klanten zijn om afspraken te combineren. Naast dat het erg mooi is dus ook erg praktisch.

 • Een verhaal achter de schermen: failissement


  Een verhaal achter de schermen. Zo nu en dan willen we graag een verhaal delen van iets wat we hebben meegemaakt. ‘Heb je erover nagedacht je failliet te laten verklaren?” Deze zin staat mij nog steeds bij en vergeet ik niet snel weer. Ik heb in de 12 jaar dat ik werk dit nog nooit aan iemand gevraagd maar in 2018 kwam dit moment voorbij en was het er uit voordat ik er erg in had. Wat was er gebeurd? Ik neem je mee.  

 • Werken op verschillende plekken


  Werken gebeurt vaak op kantoor maar niet altijd. De laatste weken heb ik veel gewerkt op verschillende plekken, en zo ook mijn collega's. Doordat al ons werk online plaats vindt kunnen wij werken waar we willen. De voorkeur is op kantoor om met elkaar samen te kunnen werken. Maar als het nodig is, of als de situatie zich voordoet zoals met het warme weer, kunnen we overal werken. Hier een aantal voorbeelden die zijn vastgelegd!

 • Voorstelronde: Naomi


  Elke maand zullen we een persoonlijk verhaal plaatsen van een medewerker uit jouw virtuele team. We werken op afstand voor je maar zijn eigenlijk wel samen een team. Vandaag stel ik jullie graag voor aan Naomi Nanulaitta.

 • Bezoek voor de Yuki awards!


  Afgelopen week hadden we bezoek van het Yuki team in verband met de uitreiking van de Yuki awards. Zoals we even geleden lieten weten ben ik persoonlijk genomineerd voor de miss Yuki award en is OAMKB voor nog 3 andere awards ook genomineerd! Z...

 • Drukke btw-maand en afscheid Gezina


  Na een drukke btw-maand maken we altijd plaats voor een leuke avond. Deze keer hebben we allemaal zelf lekkere hapjes gemaakt. Gezellig met elkaar borrelen en praten over de vakantieplannen aangezien iedereen nu afwisselend met vakantie gaat. O...

 • Who and why? Sara


  Who and why?  Een keer in de maand plaatsen we een interview met een klant en vragen we wat de reden is waarom ze bij ons aangesloten zijn. Vandaag stellen we jullie voor aan Sara.   1) w...

 • Zorg jij wel goed voor jezelf?


  Eten is belangrijk en ik heb het hard nodig om goed te kunnen werken. In de drukte wil het er soms bij inschieten en ik moet er goed aan denken dit niet te laten gebeuren.  Gelukkig zijn we, zoals hier op de foto, zo nu en dan bij andere o...

 • Workshop beeldschermen voor een optimale werkhouding


  Vorige week hebben we een workshop beeldschermen gehad. Deze workshop geeft antwoord op de vraag hoe we kunnen zorgen dat we de optimale werkhouding hebben op onze locatie. Dit om zoveel mogelijk klachten te voorkomen. We hebben allemaal nuttig...

 • Voorstelronde: Marlou Spruijt


  Elke maand zullen we een persoonlijk verhaal plaatsen van een medewerker uit jouw virtuele team. We werken op afstand voor je maar zijn eigenlijk wel samen een team. Jouw hele team kan je hier vinden:http://www.oamkbgroningen.nl/jouw-team.html

 • Who and Why: Ralf en Samantha Kusters


  Elke maand plaatsen we een interview van een klant en vragen we daarin naar de redenen waarom ze bij ons aangesloten zijn. Vandaag stellen we jullie voor aan Ralf en Samantha.  

 • Yuki-tip matchen


  Heb je ook wel eens dat je ziet dat een betaling gematcht kan worden aan een factuur? En doe je het dan ook of juist niet? Tips en tricks!

 • Houd je boekhouding schoon!


  Heb je geen geld meer op je zakelijke rekening staan maar wil je toch een factuur betalen? Je hebt privé wel geld staan, wat doe je dan?

 • Voorlopige aanslag passend?


  Je hebt mogelijk een voorlopige aanslag ontvangen van de Belastingdienst voor 2018. Deze wordt door de Belastingdienst automatisch opgelegd. Kijk of deze in lijn ligt met jouw verwachting en bij twijfel overleg dan met ons!

 • BTW verleggen en BTW bij factureren buiten Nederland


  Doe je zaken met het buitenland of werk je met onderaannemers? Wellicht krijg je dan te maken met afwijkende btw tarieven, bijvoorbeeld nul procent btw of btw verlegd. Aan de hand van dit artikel geven wij uitleg over hoe het zaken doen met het buitenland werkt en de verlegging van btw bij onderaannemerschap.

 • Yuki tips


  Deze keer twee tips voor het werken met Yuki.

 • Profit First Methode


  De Profit First methode is in opkomst. OAMKB Groningen heeft hier een training in gevolgd. De samenvatting én wat wij ervan vinden tref je hier aan.

 • Erkenning RB-kantoor


  Fijn! Zojuist de brief ontvangen van het Register van Belastingadviseurs dat niet alleen ikzelf maar ook OAMKB Groningen nu erkend is als RB-kantoor! Dit is fijn voor onze profilering naar buiten toe

 • Proeftijd geldig?


  Let op dat bij het aangaan van een nieuw contract met de medewerker de proeftijd niet bij voorbaat ongeldig kan worden verklaard.

 • Beveiliging in Yuki goed geregeld?


  Van een aantal klanten krijgen we de vraag of de beveiliging van het softwarepakket Yuki goed geregeld is. Een logische vraag want je hebt wel een belangrijk deel van je bedrijf online staan. En wat als dat weg valt? Daar moet je niet aan denken. We leggen graag aan iedereen uit hoe de beveiliging goed geregeld is zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

 • Laat de investeringsaftrek niet lopen


  Als je in een jaar investeringen doet in zaken die meerdere jaren meegaan kan je in aanmerking komen voor de investeringsaftrek. Hiermee kan je belastingvoordeel realiseren!  

 • JA-MAAR


  Ja-maar, maar werk je administratie toch maar even bij.

 • Help belastingen!!


  Hoeveel belastingen kan je snel even bedenken? Ik doe een poging: omzetbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting, dividendbelasting, accijns, motorrijtuigenbelasting, hondenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, assurantiebelasting, kansspelbelasting, schenkbelasting, overdrachtsbelasting, bankbelasting en milieubelasting.   Dit zijn er al 15, geen wonder dat ik vaak de vraag krijg hoe het voor een ondernemer precies werkt. In dit artikel probeer ik het je duidelijk te maken met welke belastingen je te maken krijgt als ondernemer. Wel komen er vaak mitsen- en maren bij kijken dus ik probeer het pragmatisch op hoofdlijnen aan je uit te leggen. Dit is dus geen artikel voor ondernemers die verstand hebben van belastingen, die zullen  opmerken dat veel detail achterwege is gelaten.

 • Wat moet je weten over de werkkostenregeling?


  Je hebt er vast al wel eens over gehoord; de werkkostenregeling (WKR). De werkkostenregeling vervangt alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, en bundelt deze in één collectieve regeling. Sinds 2015 is de WKR voor elke werkgever verplicht!

 • Belasting betalen .... de reden van ons bestaan?


  Op 10 februari 2016 werd ondergaande blog geschreven door Thom de Ruiter RAB. Wij kunnen ons hier helemaal bij aansluiten en delen hem dan ook graag met je. De strekking? Houd het simpel, de wereld is al ingewikkeld genoeg. Geen ingewikkelde constructies maar gewoon een tranparante bedrijfsvoering.      

 • Is een BV oprichten verstandig?


  Deze vraag horen we vaker. Het antwoord hangt af van wat je ermee wilt bereiken. Wil je risico's mbt aansprakelijkheid beperken, dan kan het een goede optie zijn. Veel mensen denken echter ook dat het belasting bespaart en dat is nou juist steeds minder het geval. Zelfs bij een winst van € 300.000 is een BV niet altijd voordeliger.

 • Nieuwe tourdagen september en oktober


  Vanaf september worden er weer nieuwe tourdagen gepland. Je bent dan welkom om aan te schuiven voor een kop koffie of thee. Het idee erachter is dat dit laagdrempelig is om zonder extra kosten bij te praten en elkaar vaker te ontmoeten. Natuurlijk kunnen we ook een aparte afspraak maken.